Fresco Water Villa, Sigirya, Sri Lanka.

Fresco Water Villa, Sigirya, Sri Lanka.

Ett hotell som marknadsför sig som en en trestjärnig resort är Fresco Water Villa i Kimbassa som är en del av staden Sigirya i Sri Lanka. Här får du en stor bassäng med flera djup, rum med balkong och en bar och en restaurang som sköter sig bra. Baren öppnas i och för sig främst vid behov men ligger bra till ovanför restaurangen. Maten är god, vällagad och kostar precis som vilken restaurang som helst i närheten. Väggarna till den är öppna vilket medför att du nästan äter i det fria. Frukosten serveras där som en buffé. Skulle du vilja ha restaurangombyte kan New Sigiri vara ett alternativ eftersom det ligger vid samma väg. Hotellet har en trådlös uppkoppling mot internet men den är hopplöst trög och har förhoppningsvis bytts ut när du läser detta. Eftersom Sri Lanka är en betydande leverantör av ädelstenar har hotellet även en butik som säljer sådant. Rummen är rymliga, i tre våningshus där varje rum har en balkong. Huskropparna som bär upp rummen står i grunda bassänger med fisk som ser ut att få för lite luft. Enligt personalen är fisken av en sort som inte behöver syre. Simbassängen görs rent tidigt varje morgon, personalen är alltid hjälpsam och djurlivet är nära inpå knuten. Det är trevligt att varje morgon vakna till ett ivrigt men inte störande fågelkvitter. Här skulle det vara lätt att bo med barn men hotellet fungerar även bra för ensamresenärer, enklare konferenser och grupper.

Fresco Water Villa ägs av samma person som bland annat driver Oak-Ray Summer Hill Breeze i Nuwara Eliya, Senani Restaurant i Kandy och Oak-Ray Anchorage i Galle.

Fresco Water Villa
No. 72/A 4th Mile Post, Sigiriya Road,
Kimbissa,
Sri Lanka.
Tele: +94-(0)66-2286373, -2286161, -2286160
Mobil: +94-(0)77-0574444
E-post: frescovilla@sltnet.lk