Frangipani Royal Palace Hotel, Phnom Penh, Kambodja.

Gatan som det här hotellet ligger på kallas i folkmun ofta för gallerigatan. Skälet är att det länge funnits många gallerier och konstbutiker här och att det är nära till Phnom Penhs konstskola. Det kan vara en orsak till att hotellet ger ett modernt intryck. Exempelvis är golven på bottenvåningen av betong utan någon beläggning. Det ger ett kargt och konstexperimentellt intryck. Hotellets främsta dragningskraft ligger i simbassängen på taket och utsikten därifrån. Takterassen vetter mot kungapalatset och har även utsikt mot Mekongfloden. Frukosten består av en bra buffé där det också går att få nystekta ägg i valfri form medan man väntar. Det finns ett trådlöst nätverk i hela hotellet och även några allmänna datorer. Under takterassen finns en bar som även levererar varor till bassängkanten. Utöver det har hotellet en spa- och massageavdelning med försäljare i receptionen. Rummen är bekväma och rena. Vissa rum har badkar och andra har dusch och de med dusch är större. Några rum har en trevlig balkong som vetter mot kungapalatset. Hotellet anstränger sig för att uppfattas som lagom lyxigt. Bitvis lever det upp till det men ibland känns det lite ansträngt. Läget och takinstallationerna väger dock oftast upp det. Hotellet är ett trevligt alternativ men det finns gott om konkurrenter i närheten och slutsatsen blir att önskat läge i staden får avgöra om det här blir ditt boende i Phnom Penh.

Frangipani Royal Palace Hotel
#27, Street 178, Sangkat Cheychumneas, Khan Daun Penh
Phnom Penh
Kambodja
Tele: +855 23 223 320, +855 16 581 045, +855 23 223 340
E-post: reservations@frangipanihotel.com