Villa Santi Spa & Resort, Luang Prabang, Laos.

Eftersom den väldigt trevliga lilla laotiska staden Luang Prabangs centrala delar skyddas av UNESCO sedan 1995 sker nybyggnation i utkanten av den. Därför ligger Villa Santi Spa & Resort några kilometer söder om  centrum. Ägaren har även ett hotell inne i staden och mellan de två anläggningarna går en gratis buss mellan klockan 09:30 och 22:15. Hos Villa Santi Spa & Resort får ni en lugn och trivsam miljö med en fin trädgård med en simbassäng. Frukosten är fräsch och kommer med den för den här trakten vanliga omelettkocken. Restaurangen ligger fint och är även öppen för middagar. Anläggningen erbjuder gratis wifi överallt men med reservationen att det sällan fungerar på andra ställen än nära receptionen. Tyvärr betyder det att du har en väldig tur om wifi fungerar i rummet. Den främsta nackdelen med att bo här ligger i avståndet från aktiviteterna i centrala Luang Prabang. Exempelvis är nattmarknaden mycket trevlig och stänger klockan 22.00. Skall du hinna med sista bussen hem har du svårt att avsluta din närvaro på den och sedan lugnt ta dig hem till Villa Santi Spa & Resort. Det är möjligt att åka hem med en tuktuk, men få av dem vill åka ända ut till där hotellet ligger. Det går också att göra ett eget avtal med bussen för samma pris per person som det skulle kosta för en hel tuktuk. Å andra sidan har du nära till björnparken och vattenfallen vid Kuang Si samt den nybyggda golfbanan. Det här är alltså ett boende som passar perfekt om man vill ha enskildhet , ett spa, en träningslokal och stanna nära boendet. Det är ett fint hotell med bra standard, trevlig restaurang, bra frukost och en fin simbassäng. Du kommer att trivas här om förutsättningarna är de rätta och ogilla dit val av boende om du vill ha mycket tid inne i Luang Prabang.

Villa Santi Spa & Resort
Nadeuy Road, Ban Nadeuy
P.O Box 681
Luang Prabang, Laos
Tele: +856-(0)71-212267, -252157, -253478, -253479
E-post: info@villasantihotel.com, reservations@villasantihotel.com
En inofficiell Facebooksida för hotellet finns HÄR.