Hotel Museo Mayan Inn, Chichicastenango, Guatemala

I kanten av den omtalade och sevärda marknaden i Chichicastenango hittar du det här hotellet. Det var en gång i tiden en kyrklig byggnad och kallas därför även för museum. Rummen är rustika, robusta och bekvämt gammaldags med varsin öppen spis och ved till den. De ligger runt innergårdar och på dem finns växter och fåglar. Hotellet har en restaurang, en bar och ett pingisbord. Frukosten får du välja från en meny och sedan serveras maten till bordet. Wifi är gratis men har svårt att fungera överallt och genom de tjocka väggarna. Bor du här kommer du snart att upptäcka att det sitter ett plakat på en av väggarna och att det säger att Evert Taube bott här en gång i tiden samt att han skrivit i positiva ordalag om den erfarenheten i sin bok Guatemala.

Några gator bort och på andra sidan marknaden har du den trevliga restaurangen Los Cofrades.

Hotel Museo Mayan Inn
8a. Calle y 3a. Avenida zona 1
14006 Chichicastenango, Guatemala
Tele: +502-(0)5966 9584, -(0)2412 4753
E-post: info@mayaninn.com.gt
Hotellets Facebook-sida finns HÄR.