Konoba Bako, Komiza, Kroatien.

Långt västerut i den dalmatiska övärlden ligger den trevliga lilla vinön Vis. Samhällena på den är små och de två största är städerna Vis och Komiza. De ligger på varsin sida av ön. Eftersom färjan från Split kommer till Vis blir Komiza lugnare. Konoba Bako ligger i ena änden av bukten som utgör Komizas hamn. Det är även nära till den lilla stranden som kallas Pod Calafota. Restaurangen har både trevliga uteplatser mot bukten och servering inomhus. Priserna är humana och råvarorna kvalitativa. Traditionella rätter från Komiza, Havsmat och lokala viner är förstås lite överallt på menyn och är förföriskt goda. Bland annat hummer kan väljas från restaurangens fisktank. Det är lätt hänt att man blir stamkund på den här restaurangen om man är i Komiza några dagar. Då kommer du också att ha hunnit lära känna en stor del av staden.

Ett oväntat inslag i den här restaurangen är dess arkeologiska samling. De äldsta föremålen skall komma från femte århundradet före Kristi födelse när Vis var en grekisk koloni styrd från ön Hvar. Apparatdykning är en vanlig sysselsättning runt Komiza och det kanske är därför det hamnar en samling som denna här.

Konoba Bako
Vl. Katarlina Spajic´
Gunduliceva 1
Komiza, Vis
Kroatien
Tele: +385-(0)21-713742
Mobil: +385-(0)98-360469