Nam Lik Eco-village, Ban That, Laos.

Floden Nam Lik i Laos följer väg N13 mellan Vientiane och Vang Vieng. Lämnar du N13 vid samhället Senxoum och åker mot floden kommer du att nå Nam Lik Eco Village. Det kan närmast beskrivas som en resort som vänder sig till ryggsäcksturister. Här vill man sälja ett naturnära boende och en lång rad aktiviteter. Många av dessa aktiviter kan du vara med om även om du inte bor i någon av de 12 bungalow-husen. Exempelvis kan du paddla kajak, rida elefant och titta på fåglar från någon av boendets plattformar. Det som är mest negativt här är att verksamheten fått rykte om sig att överdebitera turister väldigt mycket och att inte vårda sina tillgångar. Många avråder från att komma hit, men för ett kort besök kan det ändå duga. Du har bara en restaurang att välja på om du bor här. Och marknadsföringen av det här stället är det inget fel på.

Vill du se en film från ekoboendet finns en sådan HÄR. Den finns i två delar.

Nam Lik Eco-village
Nam Lik River Bank
Ban That, Vientiane 0100
Laos
Tele: +856-(0)20-5508719 (David), -2026817
E-post: malicafe@hotmail.com
Verksamhetens Facebooksida finns HÄR.