Café Yejj, Phnom Penh, Kambodja.

Snett över gatan från ena hörnet av den Ryska marknaden i Phnom Penh hittar du den trevliga välgörenhetsrestaurangen Yejj Café. Här driver Darren Marshall och hans kollegor ett initiativ som delvis är sponsrat och bland annat skall lära kambodjaner att laga mat, ta hand om barn, prata engelska och att ta hand om hushåll. Verksamheten har även stickspår till solenergi och webbutveckling. Maten är bra, fint serverad och gärna tillagad med lite extra finess. Priserna är något högre än för andra restauranger i närheten men en västerlänning upplever det som att kvaliteten också är högre här. Medan du väntar på maten låter restaurangen dig använda deras trådlösa uppkoppling mot internet. Ofta tycker den angenäma personalen om att prata engelska med dig medan du väntar och då får du lära dig lite om deras tillvaro och de får öva språk. Det här är helt enkelt ett bra ställe att äta på samtidigt som man samlar energi för ett till varv i den ryska marknaden och hjälper ungdomarna att få utbildning.

Café Yejj
Opposite the Russian Market
#170, Street 450 Toul Tom Pong
Phnom Penh
Kambodja
Tele: +855-(0)92-600750, -23-224400, -23-993560, -92-566060, 92-466600
E-post: Cafe@yejj.com, darren.marshall@yejj.com
Verksamhetens Facebooksida finns HÄR.

Den övergripande verksamheten kan nås med följande kontaktuppgifter:
# 92A, Street 432, Toul Tom Pong.
P.O Box 1185.
Phnom Penh
Kambodja