Flugfiske i Kiruna

Hakusembe River Lodge, Rundu, Namibia

I norra Namibias Capriviremsa (Okavangoremsa) finns staden Rundu och 16 km från den ligger Hakusembe River Lodge. Du är här i regionen Kavango som är mellan nationalparken Etosha och Victoriafallen. Publikfriaren Chobe är också inom räckhåll. Här finns 20 rymliga bungalows och en camping. Stugorna är riktigt fina med egna badrum och dusch, kassaskåp, vattenkokare och insektsmedel. De är bra byggda och har angenäma verandor. Trådlös uppkoppling till internet finns men den räcker inte till rummen. Luftkonditionering och möjligheter att värma rummen finns liksom en tvättservice. Restaurangen ligger i ett hus som står på pålar över vattnet. I det serveras en stor buffé-frukost varje morgon och du erbjuds att köpa fler måltider. Samma hus fungerar som hotellets bar och verandan utanför är en populär samlingsplats. Nära här finns receptionen och en liten butik samt hotellets simbassäng. Från restauranghuset nås flera av småhusen med en trägång över vattnet. Du kommer att ha djur och natur nära inpå husknuten och hotellet erbjuder bland annat kvällsutflykter med båt och guidade fågel- och fisketurer. Ibland sker de med båten Hakusembe River Queen. Vill du kan du gå till kulturbyn Mbunza. Barn under 5 år bor gratis och upp till 13 år har de halva priset.

Hakusembe River Lodge ingår i ett samarbete som kallas Gondwana Collection. Man måste boka i förväg om man vill bo här och det går att betala med Visa och Mastercard. Hotellet har bevakning dygnet runt av både hus och parkering.

Hakusembe River Lodge
Rundu, Namibia
Tele: +264-(0)66-257 010, -(0)61-427 200, -(0)81-129 2424 (jour)
Fax: +264-(0)61-251 863
E-post: res6@gondwana-collection.com (till hotellet), info@gondwana-collection.com (till koncernen), bookings@gondwana-collection.com
En inofficiell Facebook-sida för hotellet finns HÄR.

GPS-koordinaterna för boendet är:
S 17° 51.033
E 19° 40.287

Så här presenterar en av guiderna på hotellet verksamheten: