Il Mare, Essaouira, Marocko

Essaouira är en vacker liten marockansk kuststad. Hit kommer många turister och lokalt är staden känd för att det blåser mycket här. När man först kommer hit kan det vara förvirrande att hitta i de små slingriga gränderna men det lär man sig ganska snart. Il Mare marknadsför sig som specialicerad på fisk och vedungsbakad pizza. Ett annat argument för att komma hit är att utsikten från balkongen ut mot havet är en av stadens bästa. En effekt av det är att priserna här är förhållandevis höga och att du kommer att möta gott om folk som vill ta med dig hit för att få kommission av restaurangen.

Rue La Scala kallas vägen som går längs muren ut mot havet och upp mot rampen. La Skala är vakttornet och Il Mare ligger innanför muren.

Il Mare
43, Rue Yamen SCALA
Essaouira 44103
Marocko
Tele: +212-(0)524-476417
Fax: +212-(0)524-784415
E-post: ilmare@menara.ma
En inofficiell Facebooksida för restaurangen finns HÄR.