Lvivarnya, Lviv, Ukraina

Lvivarnya är ett 2000 kvadratmeter stort museum i tre våningar som ligger i ett område i Lviv som ägs av det stora gamla bryggeriet. Museet kallas även för ett Beer Cultural Experience Center och som sådant är det mycket fint och väl gjort. Här börjar utställningen med ölets historia och fortsätter till öl i Lviv och Ukraina. Efter det finns en hel del information om staden Lviv och till sist kommer du till den översta av våningen där baren finns. Taket i den baren är gjort av delar av öltunnor och imponerar på de flesta. Här kan du beställa provsmakningsmenyer av de öl som produceras eller hela stora glas av en sort. Det finns även goda små rätter att äta till drycken och en liten butik för det i kanten av baren. Vid sittplatserna finns även en liten konstutställning. Museet öppnade den 14:e oktober 2005 och är normalt öppet alla dagar mellan 10.00 och 19.00. Ibland är öppettiderna lite längre. Från operan i centrala Lviv tar det 15 minuter att gå till det här museet och stadens marknad ligger längs vägen.

När du är klar här kanske du vill gå tillbaka förbi operan och lyssna på musik hos Pravda Beer Theatre.

Lvivarnya
18 Kleparivska St
79007 Lviv, Ukraina
Tele: +380-(0)322-948 065, -(067)-414-23-44
E-post: lvivarnya@carlsberg.ua, galyna.dorosh@carlsberg.ua
Museets Facebook-sida finns HÄR.

På Ukrainska skrivs adressen så här:
Прохідна ВАТ “Львівська пивоварня”, вул. Клепарівська, 18
Lviv, Lviv Oblast, Ukraine, 79007