Mrkva, Sarajevo, Bosnien och Hercegovina.

I Sarajevo finns det gott om ställen som säljer Cevapcici och andra kötträtter. En av de restauranger inne på “köttgatan” i Baščaršija och som lokalbefolkningen gärna rekommenderar är Mrkva. Ägaren har fler restauranger under samma namn men den i Baščaršija borde vara mest känd. Här har de inte bara de små avlånga köttbullarna (Cevapcici), utan även korvar, hamburgare (Pljeskavica) och sallader. Allt med bosnisk vinkel och snabb service. Morötter syns inte till trots att Mrkva betyder morot på bosniska. Skulle du inte tycka om det aningen industriella sättet som Mrkva arbetar på kan du alltid gå till någon av de andra mycket närbelägna köttrestaurangerna. Några av dem säljer till och med alkoholhaltiga drycker trots att du är mitt i den osmanska delen av Sarajevo.

Cevabdzinica Kod Mrkva
Bravadziluk 15
71000 Sarajevo
Bosnien och Hercegovina