Masseria Lo Zio, Turin, Italien.

Turin ligger i Piemonte i norra Italien och en del av den staden heter San Salvario. Där hittar du den trevliga lilla restaurangen Lo Zio (betyder farbrodern på italienska). Här sitter du i rustik italiensk miljö med fokus på närområdet. Köttprodukter, grönsaksrätter och vin är något kyparen gärna berättar om. Han har rätt i att dessa rätter är vanliga och populära här och att Lo Zio lagar dem på ett aptitligt sätt. Restaurangen har en ganska lång vinlista och några mer eller mindre lokala ölsorter på sin meny. Kyparna är nästan i överkant förtjusta i att sälja hela flaskor med vin. Det kanske inte är så konstigt när husets vin är lite sådär. Priserna är som på en finare restaurang men service och kvalitet matchar vad som erbjuds.

Vill du hellre äta en apericena är närbelägna Diwan Café ett bra alternativ.

Masseria Lo Zio
Via Belfiore, 7/G Ang.
Via Baretti, San Salvario
Turin
Italien
Mobil: +39-(0)392-4087184
E-post: info@masserialozio.it, direzione@masserialozio.it
Restaurangens sida hos Facebook finns HÄR.