Oda Restorant, Tirana, Albanien

Vill du äta på en väldigt hemtrevlig restaurang i ottomansk stil är Oda ett bra val. Här sitter du i något som ser ut som någons hem och blir serverad av en engagerad och trevlig personal. Huset byggdes 1930 och köptes av år 2005 av en skådespelare som hette Prifti. Han lever inte längre men hans fru Thellenza Prifti och deras dotter Argita driver den vidare och gör det mycket bra. En Oda är ett gästrum i ett ottomanskt hus som detta och Odan i restaurangen är trivsamt restaurerat. På väggarna hänger fotografier, prydnader, vilök, paprikor och tallrikar. Hela menyn är albansk och ett enkelt sätt att få en bra måltid är att låta servitrisen föreslå förrätt, huvudrätt och efterrätt. Maten är underbart god och portionerna är stora. En maträtt som kan rekommenderas är den ungsbakade pajen lakror në saç. Den och mycket annat sköljs gärna ned med hemgjord raki, Albaniens druvdestillat.

Det kan vara lite svårt att första gången hitta den här restaurangen men den ligger nära Skanderbegtorget längs gatan som går mellan operan och moskén mot marknaden. Du hittar den i en gränd vid norra sidan av om Rrue e Barrikadeve och gatan Sheshi Avni Rushtemi.

Oda Restorant
Rruga Luigj Gurakuqi
Tirana, Albanien
Tele: +355-(0)42-249541
En inofficiell Facebooksida för restaurangen finns HÄR.