Bo i ett bryggeri

Bamberg är en av flera mycket trevliga små städer i södra Tyskland. Här bor ungefär 70 000 personer och staden är troligtvis mest känd för trädgårdarna som ligger lite ute i floden, de gamla byggnaderna, bron och bryggerierna. Småbryggerier i Sverige och bryggföreningar köper ofta malt från Bamberg. Dock inte alltid för att försöka göra varianter av stadens karakteristiska rököl. Det får du köpa ur importsortimentets kvalitetsöl på svenska Systembolaget. Av stadens alla bryggerier är Schlenkerla och Spezial några av de mer kända men det finns fler. Du hittar dem lätt på internet.
Skall du till Bamberg bör du boka hotellrum flera månader i förväg för hit kommer många besökare. Bryggerierna har ofta några rum som de hyr ut men de är bland de första som fylls. Det finns även lägenhetshotell, ett hotell som ligger mitt i strömmen och flera hotell mitt i den gamla delen av staden, där alla turistar. I floden kan du förresten även åka gondol och i den nya delen av staden finns bland annat många trevliga caféer och bra shopping.
När du är klar med Bamberg är det inte alltför långt till München, Rothenburg och Nürnberg som alla är värda flera underbara besök. (20/4-09)