Valodia’s Cottage, Koriskhevi, Georgien

I västra delen av Georgien finns det historiska grottkomplexet Vardzia. Du hittar det om du följer väg 11 och svänger av mot Turkiet där det är skyltat mot grottorna. Då kommer du att följa floden Kura motströms. Grottorna och klostret i dem ser du till höger och kör du förbi dem kommer du snart till Valodia’s Stuga. Det är en verksamhet som startades av en bonde som överraskande fick hjälp av Georgiens rikaste man. Nu växer företaget snabbt. Här finns gott om sovplatser och en underbar och avkopplande miljö. Fast det går att få fart på adrenalinet här också. Bland annat erbjuds forsränning i Kura-floden. När det är möjligt är dock beroende av turkarna på andra sidan gränsen för de har byggt en stor damm som ibland stryper och ibland släpper på vattnet. Valodia brukar ringa till chefen där och be honom att öppna lite när någon vill ut på forsränning. Annars kan du alltid besöka grottorna eller vandra runt lite själv i dalen eller upp på bergsidorna.

Valodias Stuga är ett underbart ställe som serverar förstklassig mat i en miljö som du inte vill lämna. Här borde till och med wifi fungera för verksamheten växer snabbt.

Valodia’s Cottage
Koriskhevi/Vardzia
Aspindzis Raioni, Samtskhe-Javakheti
Georgien
Tele: +995-(0)599-114506, -(0)595-642346
E-post: reservation@accomodationvardzia.ge, welcome@accomodationvardzia.ge
Gästgiveriets Facebooksida finns HÄR.