Organique Josper Bar, Tbilisi, Georgien

Gamla Tbilisi är litet och mysigt. Nära Metekhi-bron och mellan gatan Kote Apkhazi och floden Mtkvari finns två böjda gator med gott om restauranger och barer. En av dessa restauranger är Organique Josper Bar. Trots namnet fungerar verksamheten främst som en lite finare restaurang. Här har du bekväma platser lite upphöjt ute på gatan och med utsikt över Tamar-statyn. Vid den är det ganska ofta konserter. Det finns även utrymme inomhus för när det behövs. Restaurangen marknadsför sig med att den använder naturliga, organiska och georgiska produkter, men rätterna på menyn är till stor del europeiska. De serveras vackert och snabbt. Till maten kan det vara trevligt att dricka öl från det lilla bryggeriet Black Lion som började sälja sina produkter år 2016. Vill du inte ha det erbjuder restaurangen 16 olika georgiska vinsorter. Priserna är något över vad du hittar hos restauranger i närheten.

Går du förbi statyn och genom parken bakom den behöver du bara röra dig några meter till höger om du vill komma till gränden där bland annat Moulin Electrique har sin verksamhet.

Organique Josper Bar
Bambis Rigi 12 (vid hörnet med Shardeni)
0105 Tbilisi
Georgien
Mob: +995-(0)593-735083, -(0)593-735177
E-post: restorganique@aol.com
Restaurangens Facebooksida finns HÄR.