Båtcharter, Ohrid, Makedonien

En herre i Ohrid som vill profilera sig mot lyxresor är Vasko Janeski. Han har en båt som kallas Christina Royal och som klarar upp till 80 passageraere. Han har även tillgång till ett par bussar som kan hantera 18 resnärer. Bussarna är av samma typ som du du skulle få från Blagoja i samma stad. Båten är paradnummret och den är bra utrustad och modernare än de flesta du ser på sjön. Om du bokar in dig på båten bör du först jämföra med övriga erbjudanden på kajen. Det brukar kosta 10 euro för en dagsutflykt till Sveti Naum men Vasko ber oftast om 20 tills ni förhandlat er fram till ett annat pris. Han kommer sällan ihåg vem han förhandlat med så var inte orolig för att vara hård i förhandlingen.

Christina Royal
Ohrid, Makedonien
Mobil: +389-(0)70-249155

En biolog som säljer charterturer på sjön med mindre båtar är Zoran och honom når du med detta nummer: +389-70898979.

Ytterligare en båtuthyrare är Dimitri Stena. Honom når du med: +389-(0)70-824670. Han begär ofta 80 euro/heldag innan prutning.