Melheim Resort, Haputale, Sri Lanka

Om du åker från Nuwara Eliya och i riktning mot parken Yala kommer du att passera Haputale. Där finns några hotell och ett fint sådant är Melheim. Det ligger så att det har fin utsikt över dalen nedanför och har stigar genom skogen du ser. Rummen är stora och välskötta men det är långt från receptionen till några av dem. Hotellets trådlösa uppkoppling till internet fungerar fläckvis men det är svårt att hitta de bra ställena. Receptionen och restaurangen finns i det första huset du kommer till innanför grinden och här serveras alla måltider. Köket gör ett mycket bra arbete men en del tycker att deras priser är lite väl aggressiva. Av och till hyr hotellet in olika framträdanden för att fler skall komma till middagen. I ett hus som ligger nedanför restaurangen finns ett biljardbord med utrustning och utanför det huset hittar du hotellets simbassäng. Det finns även ett litet bibliotek.

Hotellet erbjuder att visa sina odlingar och att gå en runda på stigarna nedanför. Det går att gå olika långa sträckor. Följer du med på en sådan vandring kommer du att få en hel del växter förklarade för dig och säkerligen även se en och annan fågel. Tänk dock på att du bör skydda dig med insektsmedel och långa ärmar och ben. Det är nämligen vanligt att drabbas av små blodiglar längs stigen. Därför är det även lämpligt att duscha efter vandringen så att du ser att du inte har några iglar på dig.

Melheim Resort
Haputale, Sri Lanka
Tele: +94-(0)57-567 5969 (hotellet), -(0)70-2354466 (koncernens centrala bokning)
E-post: info@melheimresorts.com
Hotellets Facebook-sida finns HÄR.