Vinarstvo Jejčič, Branik, Slovenien

Branik är ett mycket litet samhälle i ett av sloveniens vinområden. Här finns familjeföretaget Vinarstvo Jejčič som varit igång sedan 1884 och som nu drivs av Ivan och Robert Jejčič med hjälp av andra och resten av familjen. Att komma hit på en vinprovning är som att träffa de bästa av vänner. Du kommer att mötas med breda leenden och en ivrig serviceanda. Guiderna som används är oftast bara någon vän eller granne som råkar kunna ett språk som förbipasserande grupper kan och det ökar charmen för tillställningarna men kanske inte alltid förståelsen för vad som sägs. Vinerna, spriten och allt annat de producerar är dock väldigt gott. Oftast är guiderna tillräckligt bra på engelska, italienska eller tyska för att även berättandet skall bli bra. Till provningen får du lite att tugga på och efter den kan det tänkas att det blir en rejäl genomgång av viner som jäser. Prova att boka in ett besök här så får du se vilket trevligt ställe det är.

Vinarstvo Jejčič
Sp. Branica 12
Branik, Slovenien
Tele: +386-(0)386-5-3057911
Mob: +386-(0)70-811350
E-post: vino.jejcic@siol.net
Vingårdens Facebooksida finns HÄR.

Titta även gärna på vingårdens introduktionsfilm.