Konsavanh, Houybor, Laos

Med ungefär en timmes vandring från den lilla byn Moang Ngoi (finns fler stavningar) vid floden Ou i Laos kan du nå den ännu mindre byn Houybor. Den består av hyddor som står på styltor och verkar alltid vara mycket lugn förutom att tuppen gärna håller låda och någon gris strövar omkring. Konsavanh marknadsför sig som både gästgiveri och restaurang. Båda verksamheterna sköts bra med enkelhetens charm. Familjen som driver Konsavanh gör det bra och de ser gärna att du ringer dem dagen innan du tänkt använda deras restaurang så att de vet att du kommer. En sovpåse är trevlig att ha med sig om man tänkt sova över. Priserna här är låga, maten god och erfarenheten svårslagen så prova gärna Konsavanh.

För att komma hit går du mot grottan Kang, som ofta kallas “halvvägsgrottan”, och över floden Ngoi.  Houybor är helt omgivet av den laotiska naturen och närmsta grannbyarna heter Sen och Na.

Konsavanh
Houybor Village
Laos
Tele: +856-(0)20-2665747, -3862043