Hotel Moscow, Sankt Petersburg, Ryssland

Det här är det stora legendariska hotellet där nära nog alla besökare i Sankt Petersburg hamnade. Fortfarande hamnar många här och det är förståeligt för hotellet har ett bra läge vid ena änden av Nevsky Prospekt och är smidigt att ha att göra med. Du har tillgång till trådlöst internet i hela hotellet men det fungerar sällan i rummen. Å andra sidan fungerar det bra i någon av de två barerna, restaurangen och receptionen. Barerna fungerar även som restauranger och är ofta ett bättre val än att ha middagen inkluderad hos hotellet. En av dem ligger i källaren och en på taket.
Frukosten är stor och enkel. Receptet ändrar sig inte från dag till dag. Den serveras i en lokal som ligger i anslutning till receptionen och är belägen ovanför restaurangen i källaren. Middagen är större och serveras i samma lokal och har också sällan överraskningar. Kommer du hit som grupp kommer hotellet att ge dig ett schema för när du skall äta middag så att belastningen på serveringen inte blir alltför ojämn. Ofta får du en nubbe sprit eller likör när du kommer till middagen.
Om du tycker om närproducerad mat och dryck bör du ta dig en titt på restaurangen i källaren för den har flera sorter egenproducerad öl. Du kan även beställa dem som ett provsmakningspaket där du får en av varje i förhållandevis små doser.
Det ligger också ett shoppingcenter i samma hus som Hotel Moscow, så vill du shoppa behöver du inte gå långt.

Hotel Moscow
Alexander Nevsky sq, 2
Sankt Petersburg, Ryssland
Tele: +7-(0)812-3332444,
En Facebooksida för hotellet finns HÄR.