Casa Amigos del Mundu, Trinidad, Kuba

Vill du bo i ett gult kolonialt envåningshus och hos en kubansk familj när du är i Trinidad är Maria Elena Hernandez de Zayas rätt alternativ. Hon är riktigt trevlig och pratar bra engelska. Spanska och ryska går också bra om du råkar kunna det. Hennes hus ligger lite i kanten av centrala Trinidad och nära där bland annat bussen från Havanna stannar. Amigos del Mundu betyder “världens vänner” och om man har ett så storslaget namn passar det bra att vara så intressant och trevlig som Maria är. Hon är med i nätverk av familjeboenden (casas particulares) och kan hjälpa dig med en reservation i nästa stad du skall till när du är färdig i Trinidad.

För att komma till henne har hon en liten karta på baksidan av sitt visitkort. Där står att man skall följa Piro Guinart (Boca) fram till gatan F:.H Echerri (Cristo) där man svänger vänster. Bussterminalen kommer att ligga på höger sida och det gör även det stora torget, fast det ligger ett kvarter bort åt höger.

Casa Amigos del Mundu
San José No. 269 e/ Real y Amargura
Trinidad, Sancti Spiritus
Kuba
Tele: +53-(0)41-994780
Mob: +53-(0)1-53385281
E-post: mariaelenatrinidad@yahoo.com