Bagrati Mezurnishvili, Tbilisi, Georgien.

Georgien är fullt av spännande smaker. Vill du ta med dig några av dem hem är Bagrati Mezurnishvilis lilla butik en bra källa för inköp. Han tillverkar det mesta själv och visar gärna hur. Frugan gör osten och han gör vinet och kryddorna. I butiken finns bland annat jäskärl nedgrävda i golvet precis så som man gör vin på traditionellt sätt i Georgien. Qvevri-metoden kallas arbetssättet. Butiken kan vara lite svår att hitta eftersom den ligger vid en hårt trafikerad väg. Den vägen är parallell med floden och du är väldigt nära om du hittat till Hofbräuhaus restaurang. Bagratis lokal ligger nämligen mellan Hofbräuhaus och bron några meter bort. Rakt över vägen säljs konst i det fria och det stället brukar Tbilisibor känna till om du behöver fråga om vägen. Utöver att du får bra råvaror och en förklaring till vad du köper ger du ditt stöd till en liten lokal producent som håller hårt på kvaliteten i sina produkter. Bagrati pratar dessutom utmärkt engelska.

Bagrati Mezurnishvili
Atoneli st. 31
Tbilisi
Georgien
Tele: +995-(0)32-2990855
Mobil: +995-(0)577565652
E-post: BagratiMezurnishvili@yahoo.com
Företagets Facebooksida finns HÄR.