Calamander Unawatuna Beach Resort, Sri Lanka.

Calamander Unawatuna Beach, Sri Lanka.

Ett lyxigt hotell i Unawatuna som ligger nära Galle i Sri Lanka är Calamander. De är omåttligt stolta över sin simbassäng vars ena vägg är lång och av glas. Den kan behövas när stranden förstörts och skall byggas upp igen under 2015. Till dess får man nöja sig med någon av de två närbelägna stränderna och till den större av dessa erbjuder hotellet gratis transport. Rummen har handdukar där de blå-vita är för bruk på stranden och de vita är tänkta att stanna i rummet. Utöver simbassängen finns här bland annat en bar och en stor restaurang med fin havsutsikt. Happy Hour är mellan 17-19 och då är priserna bra. Frukosten är en trevlig och stor buffé där delar av den tillverkas medan du ser på. Hotellet erbjuder även både en förhållandevis dyr buffé som ofta följer olika dagliga teman och en á la carte-meny. Mitt i restaurangen finns en vedugn som används för pizzor och smårätter. Internet fungerar i hela hotellet och är baserat på en trådlös uppkoppling som är starkare än de flesta hotell erbjuder. Personalen här är mycket trevlig och säger sig anstränga sig lite extra för att vara det. Rummen är bekväma och rena samt utrustade med balkong men dessa balkonger vetter ibland mot en betongvägg. Ibland har grannrummets luftkonditionering satts på väggen som är huvudänden av sängen och det kan störa en del gäster men är oftast inget problem.

Sedan 2015 finns det en stor strand direkt utanför hotellet. Eftersom den byggts upp har den fått en brant vinkel mot vattnet och det medför att det kan vara svårt att ta sig i och ur vattnet när tidvattnet rör sig. Stranden är dock vacker och det är lätt att gå på den till områden där den är flackare.

Calamander Unawatuna Beach Resort
Parangiya Watta, Unawatuna
Galle, Sri Lanka
Telefon: +94-(0)91-4384545, -5626100, -(0)77-7941560
Hotellets sida hos Facebook finns HÄR.