Bryggrestaurangen Lion, Ho Chi Minh City, Vietnam.

Vill du besöka ett vietnamesiskt microbryggeri med goda tyskt-influerade ölsorter är Lion ett bra alternativ. Det startades år 2002 och har ett aktivt kök som gärna serverar tysk mat men som även har annat. På kvällarna är det gott om besökare här och det är lätt att förstå varför. Atmosfären är inbjudande och det som serveras kvalitativt och gott. Lokalen påminner om en tysk ölhall med stora bryggkärl i koppar tydligt synliga vid kranarna. Det finns även några få uteplatser och från dem kan du ha turen att se ett av de många bröllopsföljen som fotograferas på gräsmattan mittemot. Priserna är normala för en restaurang som till stor del lever på resenärer och om du är en stordrickare kan du anta restaurangens erbjudande om obegränsat med öl i fyra timmar för en bestämd summa. De brukar också duka upp en buffé mellan klockan 11 och 14 varje dag. Du hittar restaurangen på Lam Son-torget vid sidan av nationalteatern (även kallad operan).

Jämför gärna med bryggpuben Gammer som ligger i närheten.

Lion
11-13 Cong Truong Lam Son, District 1
Ho Chi Minh City
Vietnam
Tele: +84-(0)8-38238514, -38275944
Fax: +84-(0)8-38238515
E-post: sales@lionsaigon.com

BeerVN har konstruerat en användbar hemsida för den som söker microbryggerier i Vietnam.