Pensiunea Irina, Desești, Rumänien.

Väg 18 i Rumänien går mellan städerna Sighet Marmatiei och Baia Mare. Vägen följer Marafloden och går igenom flera byar. Desești är en av dessa och den är känt för att ha en av Maramures UNESCO-skyddade träkyrkor. Den ligger på samma sida om väg 18 som Pensiunea Irina gör. Här bor du hemma hos familjen Oancea i något av ganska få tillgängliga rum och du kommer garanterat att bli så väl omhändertagen som man alltid blir av rumänska familjer. En sak som är lite extra trevlig här är att Irinas pensionat även fungerar som brödbageri åt grannarna. Dyrt är det heller inte att bo här så prova gärna dina rumänska färdigheter genom att bosätta dig hos familjen Oancea. Då bidrar du förstås samtidigt till glesbygdsutvecklingen som är allt viktigare för trakten.

Några hundra meter bort längs väg 18 mot Baia Mare finns Pensiunea Anca.

Pensiunea agroturistica “Irina”
Comuna Desești nr. 259
Desești
Maramures
Rumänien
Tele: +40-(0)262-372603
Mobil: +40-(0)747-076935, -(0)744-950284
E-mail: pensiuneairinadesesti@yahoo.ro, feminadesesti@yahoo.com
Pensionatets sida hos Facebook finns HÄR.