Hotel Radon Plaza, Sarajevo.

Om du åker från Sarajevos centrum mot parken Illidza eller till flygplatsen kommer du att se Hotel Radon Plaza. Det är en stor blänkande byggnad med en cirkulär topp. I den runda konstruktionen finns en bar och direkt under den ligger hotellets restaurang, Plava prizma. I den serveras en trevlig bufféfrukost och i baren ovanför spenderar ofta kunder en rökig afton på ett roterande golv. I bottenvåningen av hotellet finns butiker och allt gränsar till ett köpcenter. Receptionen tycks nästan ligga i ett köpcenter. Bredvid receptionen finns ingången till hotellets stora simbassäng, bastu och ångbad. Rummen är rymliga, rena och fräscha men kan ha problem med röklukt. Det finns konferensmöjligheter och det är lätt att ta sig in till centrala Sarajevo med spårvagnen som går rakt utanför entrén eller med taxi. Hotellet har flera taxiföretag på sin ringlista och de kostar lika mycket. Eftersom hotellet ligger mellan centrum och Illidzaparken och nära flygplatsen är det ett smidigt hotell att använda för den som stannar här en kort tid och både vill besöka parken och centrum. Är man bara intresserad av centrum kan det uppfattas som avlägset men det vägs ofta upp av den täta spårvagnstrafiken.

Hotel Radon Plaza
Džemala Bijedića 185,
71 000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
Tele:+387-(0)33-752900, -752 906
Tele till Plava Prizma: +387-(0)33-471514
E-post: info@radonplazahotel.ba,  booking@radonplazahotel.bareservations@radonplazahotel.basales@radonplazahotel.ba