Hotel Panorama, Kruje, Albanien

Som tur är tar Albanerna inte hårt på om du kallar staden för Kruje eller Kruja, trots att det är en av landets historiskt viktigaste städer. Kommer du hit med buss kan du få en överraskning om du inte känner till att det finns en nedre och en övre Kruje. Att vandra mellan de två delarna är inte att rekommendera eftersom det är en tråkig och lång sträcka och du vill säkerligen till den övre delen där gamla staden och Hotel Panorama ligger. Hotellet är så pass omtalat att det är många som känner igen det eller varit där. Exempelvis är Panorama det naturliga valet om man vill gifta sig i Kruje. Hotellet har många rum och alla är rena och fina utan annan lyx än mycket trä. Det finns en trådlös uppkoppling som fungerar i hela hotellet inklusive rummen. Du kan sitta på balkongen med utsikt över borgen och ändå ha bra tillgång till internet. Frukosten är en förvånandsvärt enkel buffé men den är som man brukar få på hotell runt om i Albanien. En portalgång genom hotellet tar dig från bilgatan till den stenbelagda gågatan genom den gamla bazaren, marknaden. Fortsätter du genom marknaden tar det dig några få minuter att komma till stadens borg. Här är personalen flitig, hjälpsam och visar sig inte utan ett leende på läpparna. Hotellet har en stor restaurang som varje kväll har gott om kunder. Panorama är ett smidigt och trevligt alternativ för allt från ensamma resenärer till grupper.

Hotel Panorama
Rruga Kala, Kruje
1501 Albania
Tele: +355-(0)511-23092
Mobil: +355-(0)69-2034533, +355-(0)69-2098528
E-post: hotelpanoramakruje@hotmail.com
Hotellets sida på Facebook hittar ni HÄR.