Casa Ardeleana

Den som befinner sig i Cluj-Napoca i norra Rumänien och vill äta god mat från det lokala köket gör bra i att besöka Casa Ardeleană. Restaurangen ligger i en källare under köpcentret Sora mitt i staden. Här finns alltid goda Sarmale, olika Ciorbas (uttalas tjorba och betyder soppor) och Mamaliga (som Polenta, majsgröt). Ofta äter rumänerna en underbar soppa till förrätt, något köttigt till huvudrätt och avslutar med en lite sötare efterrätt. Inte sällan kommer en flaska Tuica (uttalas Tsuika, plommonbrännvin) fram och den får gärna heta ‘apertif’ före måltiden och ‘digestive’ efter. Till maten kan du välja att dricka något trevligt Rumänskt vin, ex något från Prahovadalen, eller en lokalt producerad Ursusöl. Den rustikt trevliga miljön med traditionellt klädd personal höjer stämmningen avsevärt.

Casa Ardeleană
Sora Shopping Center
B-dul 21 Decembrie 1989 nr. 5
400105 Cluj-Napoca, Rumänien.
Tele: +40-(0)264.439.451.
Öppettider: Från lunch till sent. Det går ofta att betala med kort men fråga först.