Albania (Bradt Travel Guide), av Gillian Gloyer.

Albania av Gillian Gloyer.

Om det är något du funderar över i Albanien så har den här boken svaret på det mesta. Den går på djupet med det mesta och är bitvis ganska tung att läsa men den gör inte så mycket eftersom den är bra strukturerad vilket gör den lätt att använda som uppslagsverk. Skall du till ett visst område eller undrar över något specifikt kan du lätt slå upp det. Det märks tydligt att Gillian varit mycket i Albanien och dess närområden. I vissa fall (exempelvis Theth i norra Albanien) har det dock hänt en del sedan boken skrevs och några sektioner låter mer som hörsägen än skrivna efter egna erfarenheter. Kartorna i boken är bra och lagom detaljrika. Det finns även många användbara litteraturtips och de är indelade på ett lättöverskådligt sätt. Boken är ett bra resesällskap som har goda förutsättningar att komma hem i ett kärleksfullt slitet skick.

Albania av Gillian Gloyer
Bradt Travel Guides
ISBN-13 978-1-84162-387-0