Hotel Borik, Lumbarda, Korcula, Kroatien.

På ön Korcula i den södra delen av den dalmatiska övärlden finns en av Kroatiens mindre städer. Lumbarda heter den och här hittar man en vacker liten bukt och en av landets få sandstränder. Aningen upphöjt inne i bukten hittar ni Hotel Borik. Det är ett enkelt, välskött och trevligt hotell med engagerad personal. Ägarinnan är så gott som alltid i närheten och hjälper till. I området finns gott om aktiviteter för stor som liten och Boriks personal kan ordna det mesta. Skulle inte det fungera finns en liten turistbyrå nära hotellet. Frukosten är en buffé som serveras på våningen under receptionen och man kan sitta utomhus när temperaturen tillåter det. Här äter många frukosten sakta. Internet nås bara i närheten av receptionen och där finns både trådlös uppkoppling och en lånedator. En nackdel med internet här är att hotellet gärna tar betalt för det. Något som också kan vara svårt är att hotellet saknar hiss men inte trappor och att vissa av rummen ligger i det bakre huset. För att komma till den bakre delen av huset måste man gå i en ganska lång gång som också har några trappor. Rummen hålls alltid rena och fräscha. De flesta som kommer hit gör det för att antingen vara aktiva eller för att få några lugna och lata dagar. Vill man lata sig kan hotellets solcellsuppvärmda simbassäng vara lockande. Det här är ett ställe som är smidigt för gammal som ung och trevligt för alla.

Den trevliga restaurangen More och vingårdarna Bire och Zure ligger bara en kort vandring bort från hotellet.

Hotel Borik
Lovor, Prvi Zal bb
20 263 Lumbarda, otok Korcula
Kroatien
Tele: +385-(0)20-712188, -712215, 712335
Mobil: +385-(0)91-4898716
Fax: +385-(0)20-712433
E-post: info@hotelborik.hr, prodaja@hotelborik.hr, recepcija@hotelborik.hr
En Facebooksida för hotellet finns HÄR.