Mali Onte, Milna, Hvar, Kroatien.

Kroatien har många öar och några av dem är bebodda. En av de mer kända öarna i den dalmatiska delen av skärgården är Hvar och där finns ett litet samhälle som heter Milna. Här i Milna finns Mali Onte. Det är en restaurang som även hyr ut boende. Vad som serveras är lite beroende av vilka råvaror som är tillgängliga men det mesta kommer från egna odlingar, havet och egen produktion. Allt är väldigt gott och prisvärt. Vissa rätter gör du bäst i att beställa dagen innan du vill ha dem. Det gäller t.ex de utsökta fyllda paprikorna som serveras med en helt underbar hemgjord potatismos. Båda vållar ofta diskussioner om hur de tillagats för att bli så bra. Restaurangens uteservering är vackert avslappnande och utsikten från den är över havet mot öarna Korcula och Vis. Mali Onte är helt enkelt ett trevligt ställe att stanna till på.

Mali Onte
Milna 21450, Otok Hvar
Kroatien
Tel/Fax: +385-(0)21-745025.
Tel: +385-(0)21-745017.
E-post: mali.onte1@gmail.com