Finca Educativa Don Juan, La Fortuna, Costa Rica.

Det här är ett ställe som ni bör besöka. Man kan komma hit bara för att äta mat men det är bättre om du lyckas följa med på en rundtur i markerna. Personalen är rolig, välorganiserad och trevligt informativ. De visar hur allt är strukturerat och berättar varför. Du kommer även att få veta mycket om vad olika växter används till. När Don Juan gick i pension från sitt arbete på en skola hade han inte för avsikt att bli passiv. Han hade varit matematiklärare och ville fortsätta att undervisa men han ville också hjälpa grannskapet. Resultatet blev utbildningsinitiativet “Finca Don Juan”. Här lärs jordbruk, matematik och restaurangverksamhet ut. Allt blir mycket bra oavsett hur mycket av deras erbjudanden du tar del av. Måhända kan det vara svårt att hitta hit men om du är i La Fortuna är det värt besväret att söka upp bondgården. Du kommer att gå härifrån med nya kunskaper, mätt och med ett leende på läpparna samtidigt som du bidragit till utbildningserksamheten.

Det finns en lustig film om bondgården på Youtube.

Juuara är en liten by utanför La Fortuna. Båda ligger i regionen San Carlos.

Finca Educativa Don Juan
Juuara de Fortuna
La Fortuna de San Carlos
Costa Rica
Tele: +506-(0)24798394
Projektets Facebooksida finns HÄR.