Maramures

De som reser till Rumänien hamnar oftast lite kort i Bukarest och sedan antingen vid kusten eller i Transylvanska städer som UNESCO-skyddade Sighisoara, Sibiu eller Cluj-Napoca. Några få hittar till Maramures men som gör det kommer alla tillbaka med leenden och många historier om orörd natur, böljande kullar, vackra ängspromenaderoch att de blivit inbjudna på både ett och två glas Horinca.
Lättast tar man sig hit genom att först åka till antingen Budapest eller Bukarest och sedan vidare till Baia Mare som är Maramures största stad. Budapest ligger närmare men du kommer att behöva göra några byten om du åker kommunalt. Med eget färdmedel är det inget problem även om vägarna är små och tidskrävande. Från Bukarest blir det smidigast att ta nattåget för någon hundring. Det går också att köpa en arrangerad resa. Att växla pengar är numera inget problem ens direkt från svenska kronor.

Vill ni se ett svenskt inslag om Rumänien finns ett sådant HÄR.