Hotel Ivka, Dubrovnik, Kroatien.

I utkanten av Lapadområdet vid gränsen mot Gruz i Dubrovnik ligger Hotel Ivka. Det är lätt att nå med egen buss eftersom vägen utanför är den som leder mellan Gruz, där busstationen och hamnen ligger, och Lapad. För att komma till Lapads gågata behöver du ca 15 minuter till fots och den vandringen sker mestadels på en trottoar. Skall du i stället till Gruz måste du följa den trafikerade vägen åt höger nedför backen. På hotellet har du tillgång till gratis trådlöst internet och en restaurang som på morgnarna serverar en ganska oinspirerande frukost. Det finns en tvättjänst men den är svår att utnyttja om du inte stannar här mer än två nätter. Rummen är rymliga och hålls rena och fräscha men det är så lyhört att du lätt väcks av grannens aktiviteter eller väcksamtal. Personalen är en aning sträv men hotellet är trevligt och kan vara ett bra alternativ för den som vill se Dubrovniks gamla stad och samtidigt ha tillgång till Lapads aktiviteter.

Hotellet ligger nära de bra restaurangerna Bistro Shizuku, Taverna Otto, en av Taj Mahals restauranger, Mama Mia, Bianco och Lapad Beach.

Hotel Ivka
Ulica od Sv. Mihajla 21
20000 Dubrovnik
Kroatien
Tele: +385 20 362600
Fax: +385 20 362660
E-post: prodaja@hotel-ivka.com
Hotellets Facebooksida finns HÄR.