Restaurang Cin Bal, Kayaköy, Turkiet.

I utkanten av den delvis övergivna staden Kayaköy och i riktning mot Ölüdeniz finner du Cin Bal. Restaurangen marknadsförs av Turgay Vesekci som en “kebap salonu” och är mycket populär hos dem som hittar hit. Trots att den ligger nära turiststråken och skyltarna hit är många besöks lokalen och dess trädgård mest av lokalbefolkningen. Det är bra för den som inte alltid vill äta på ställen fulla med turister. Maten är utsökt men tar ibland lång tid att tillreda. Det är ofta bra eftersom de flesta ändå blir kvar här länge. Längst sitter man på restaurangen om vädret är bra. Skulle det vara soligt är det inget problem för utomhus sitter du under ett tak av vinrankor. Fokus här är på grillade rätter och meze. Meze är små tallrikar med olika kulinariska experiment. Råvarorna är förstås bra och servicen vaken och trevlig. Husvinet är prisvärt och ölen är Turkiets vanligaste – Efes, som i sig är förvånandsvärt kvalitativt för att vara ett massproducerat öl. Ett besök på den här restaurangen blir bättre ju längre du stannar och om du är här med en grupp vänner. Fast det går också bra att komma hit för att dricka turkiskt te i de många fina sitthörnorna.

Cin Bal
Kayaköy, Fethiye
Turkiet
Tele: +90-(0)252-6180066.
Restaurangens Facebooksida finns HÄR.