Grand Hotel Palace, Korça, Albanien.

Grand Hotel Palace, Korça, Albanien.

Nära bazaren, Albeniens första skola och katedralen i Korça ligger Grand Hotel Palace. Det är ett hotell som sett bättre tider men som ändå fortfarande är ett av få vettiga alternativ för den som reser i grupp. Hotellet är också ofta använt av ensamresenärer och par. I entréplan finns ett litet café, en restaurang och receptionen. Det är även här som den trådlösa internetuppkopplingen fungerar. Caféet har en liten uteplats där det nästan alltid finns kunder. Till de olika våningarna finns en hiss och på varje plan finns innovativt formgivna möbler. Sängarna är bekväma och tv-apparaterna festligt små saker av äldre modell. Frukosten är spartansk för ett så pass stort hotell och serveras i restaurangen bakom receptionen. Personalen är trevlig och hjälpsam och receptionen är bemannad dygnet runt. Nattpersonalen talar bättre engelska än de som arbetar under dagtid. Även om hotellet ger intrycket att vara ett statligt hotell som börjat halka efter lite för mycket med underhållet är det ofta det enda bra alternativet i Korça.

Grand Hotel Palace
Korça
Tele: +355-(0)822)-44339, -(0)822-43168
E-post: grandhotelko@hotmail.com