Flugfiske i Kiruna

Zambezi Mubala Camp, Kabbe, Namibia

Zambezi Mubala Camp ligger precis invid Zambezifloden. Det är Afrikas fjärde längsta flod och hotellet har en egen ponton i den för att angöra båtar. Vid floden syns ofta de vackra Skrikhavsörnarna och i den finns den spektakulära Tigerfisken samt flodhästar. Hotellet ligger smidigt till för den som skall till nationalparken Chobe i Botswana eller Victoriavattenfallen i Zimbabwe. De flesta av rummen består av tio fast monterade tält som står på stadiga fundament mellan skuggande träd. I tälten finns dusch, toalett och bekväma sängar. De äldre rummen är i ett litet hus nära parkeringen som är det första man ser när man kommer hit. Wifi fungerar vid receptionsområdet som även är vid hotellets butik och restaurang. Restaurangen har platser inomhus och utomhus. De som är ute i det fria ligger bredvid baren och allt det är nära pontonen i floden. Du har även tillgång till en liten simbassäng och möjligheter att med hjälp av receptionen grilla eller göra upp eld.

Hotellet drivs av ett medelålders par  och ingår i en koncern som heter Gondwana. Mannen i paret har arbetat som professionell jägare och det är väldigt få som klarat att få licens till det. Boendet accepterar kreditkortsbetalningar. Barn under 5 års ålder bor gratis och sedan har de 50% rabatt tills de fyllt 13. Barnens lekplats kallas för Jungle Gym.

Det finns en flygplats i närbelägna Katima Mulilo. Här är du i den smala remsa av Namibia som kallas Caprivi-remsan eller numera allt oftare Okavango-remsan.

Zambezi Mubala Camp
Kabbe, Caprivi
2025 Katima Mulilo, Namibia
Tele: +264–(0)66-253 521, -(0)61-427 200, -(0)81-129 2424 (jour)
Fax: +264-(06125 1863, -(0)61-427 200
E-post: res6@gondwana-collection.com (till hotellet), bookings@gondwana-collection.com (till koncernen)
Hotellets egen Facebook-sida hittar ni HÄR och den till koncernen finns HÄR.

Zambezifloden har sina källor i östra Angola och är en gränsflod mellan Zimbabwe och Zambia. Den flyter genom Moçambique innan den rinner ut i Indiska oceanen. Floden är 2 660 kilometer lång och i den finns världens största vattenfall, Victoriafallen, och vattenkraftverken Kariba och Cahora Bassa.