Banange Brewing Company, Kampala, Uganda

Banange är Ugandas första mikrobryggeri. Det ligger i ett lugnt område som heter Nakasero och delar lokal med bland annat den japanska restaurangen Yujo Izakaya. Bryggeriet grundades av kajakfantasterna Adam och Pall. De har lärt upp sina vakter att brygga öl och skriver därför lite skojfriskt att de alltid är i behov av en ny vakt. Banange är ett uttryck på språket Luganda som används för att uttrycka förvåning. Man hör det ofta i barer i Uganda. Utbudet av öl består av ett knappt tiotal fasta sorter och några som dyker upp då och då eller tillfälligtvis. Här kan du få bra öl och bra mat. Du kan även handla konst eller olika produkter med bryggeriets logotyp. Något som förvånar en svensk är att ölen kostar lika mycket i butiken som i baren. Dock är klistermärken gratis.

Banange Brewing Company
36 Kyaddondo Road
Nakasero, Kampala
Uganda
Bryggeriets Facebooksidda finns HÄR.