Stadin Panimo, Helsingfors, Finland

Stadin Panimo betyder ungefär “det centrala bryggeriet” och du hittar det i industriområdet Suvilahti. Vägg i vägg med bryggeriet finns en liten bar med många ölsorter. Du hittar både egna brygder och sådana som kommer från andra bryggerier. Till ölerna erbjuds tapas, chips, nötter och gratis wifi. Du kan även prova bryggeriets destillerade öl eller gå på en förbokad visning av bryggeriet. Lättaste sättet att komma hit på är att ta tunnelbanan till stationen Kalasatama eller helt enkelt gå från Helsingfors Centralstation. Från Centralstationen behöver du 20-30 minuter för att komma fram till fots. Längs vägen passerar du båten Flying Dutch och där serveras öl från både Stadin Panimo och från Fat Lizard. Det här är ett mycket trevligt och välkomnande ställe.

Stadin Panimo
Kaasutehtaankatu 1, Rakennus 6
00540 Helsingfors, Finland
E-post: baari@stadinpanimo.fi, myynti@stadinpanimo.fi
Tele: +358-(0)9-170512, +358-(0)45-6012170 (Ingrid)
Bryggeriets Facebooksida finns HÄR.