Guma Lagoon Camp, Maun, Botswana

Ett trevligt och välkänt område i Botswana är Okavangodeltat. Det här boendet ligger i kanten av det och marknadsför sig med att fiske och fågelskådning är bra hos dem och det är ingen överdrift att säga så. Fågelskådningen går riktigt bra redan i hotellets trädgård. Där finns tillräckligt med stigar, träd och natur för många timmars undersökningar. Räcker inte det brukar en uggla komma på besök inne i anläggningens stora hus. I det huset serveras alla måltider. Där har du även reception och bar. Ena änden av huset har en stor terass med utsikt över Okavangodeltat. Wifi finns i receptionshuset men är oftast svagt och det stängs av klockan 20.00. Det finns även en liten simbassäng en bit upp på land. Vill du hellre bada med flodhästar och krokodiler går det bra rakt nedanför de bungalow-liknande rummen.

Att ta sig hit är lite utav en kamp för den sista biten behöver man ett kraftigt fordon. Det löses oftast med att Guma hämtar upp besökarna vid en parkering. Vill du ha en riktigt fartfylld färd till boendet kan du fråga om du kan få skjuts av husets äldste son för han är framgångsrik i tävlingar med terränggående motorcyklar.

Glöm inte insektsmedel om du bor här för det är gott om bitska småkryp på kvällarna. Tunna långärmade skjortor kommer du nog också att få stor använding för.

Guma Lagoon Camp
Okavango
P.O. Box HA 35 HAK (Contact: Guy Lobjoit)
Maun, Botswana
Tele: +267-(0)687 4626
E-post: info@guma-lagoon.com
Boendets Facebooksida finns HÄR.