Edinburghs slott, Edinburgh, Storbritannien.

En av höjdpunkterna vid ett besök i Edinburgh brukar vara slottet. Det är stort, har många rum och allt här är väl organiserat och beskrivet. Du kan undersöka slottet med en guide och du kan göra det själv. Många börjar med en guide så att det skall gå fortare och fortsätter sedan själv. Av och till organiseras det olika föreställningar utanför slottet och mest känt är säkerligen det som kallas Military Tattoo.

När du är klar här kan det vara trevligt att vandra nedför backen till Holyroodhouse. Då följer du det som här kallas “den kungliga kilometern” (The Royal Mile). I och för sig är en “mile” längre än en kilometer men det får duga att kalla sträckan så.

Edinburgh Castle
Castlehill
Edinburgh EH1 2NG
Skottland, Storbritannien
En Facebooksida om slottet finns HÄR.