Holyroodhouse, Edinburgh, Skottland.

Namnet Holyroodhouse kanske låter underligt men det har sin orsak. Det öppnades 1854 och kallades då för Palace o Haly Ruid Hoose vilket betyder “heliga korsets palats”. På den här platsen finns det forfarande rester av äldre liknande byggnader. Holyroodhouse är den skotska kungaborgen i Edinburgh och drottning Elizabeth II av Storbritanniens officiella residens när hon är i Skottland. Som besökare här kan man gå på mer eller mindre guidade turer i borgen. Historierna är intressanta och i flera fall excentriska. Efter dem finns en butik att roa sig med innan du kan tänkas få för dig att vandra “den kungliga kilometern” (The Royal Mile) upp till Edinburghs slott. Fast du kan först titta lite snabbt på det skotska parlamentet som har sitt säte rakt över gatan.

Holyroodhouse
Canongate, Edinburgh EH8 8DX
Skottland, Storbritannien
Telefon: +44-(0)131-5565100, -(0)303-123 7306
Palatsets Facebooksida finns HÄR.