Olutravintola Pikkulintu, Helsingfors, Finland

Tycker du om bra öl eller whisky är det här en pub du vill besöka. Här har du bartenders som är intresserade och bryr sig om vad de säljer. Minst en av dem brygger öl på sin fritid. Priser och utbud är båda bra. Puben har minst två egna ölsorter. Den ena av dem är en imperial stout som heter Siperia och den finns med i internationella ölguider som något extra bra. 2016 hade den ölen funnits på menyn i 5 år. Några små kvalitetsbryggerier som finns representerade här är Maku, Kanavan och Panimoravitnola Plevna. Plevna i Tampere producerar Siperia.

Lättaste sättet att hitta den här puben är att åka tunnelbana mot Nordsjö och kliva av vid stationen Puotilan. Bara tågen mot Nordsjö tar dig till rätt station. Vid Puotilan följer du tågets färddriktning ut ur stationen och går direkt snett fram till vänster i två kvarter. Pikkulintu ligger då på din högra sida i det låga fyrkantiga köpcentret.

Olutravintola Pikkulintu
Klåvusvägen 11
00910 Helsingfors
Finland
Tele: +358-(0)9-3215040
Pubens Facebooksida finns HÄR.