Hotel Emonec, Ljubljana, Slovenien

Det går knappast att få ett bättre läge än det här hotellet har i Ljubljana. År 2015 renoverades det och nu är det fint och bekvämt där det har sin egen portal och innergård men det är lite lustigt att korridorerna inte fick vara med fullt ut vid uppfräschningen för de är en aning kantstötta. Rummen påminner om större båthytter och de har luftkonditionering som på vintern skall fungera som värmekälla. Det finns infrabastu och massage i byggnaden med receptionen och frukosten serveras i ytterligare en byggnad. Rummen ligger på två våningar och det finns ingen hiss. Här får du ett rent och bekvämt boende till ett pris som är jämförbart med övriga hotell i närheten. Trådlöst internet finns i hela hotellet men det är svajigt. Det växlar hela tiden mellan starkt och obefintligt.

En nackdel med det här hotellet är att det är lyhört mellan rummen och att det blir mycket spring i korridorerna utanför dem. Du hör tydligt när din granne duschar men inte lika klart när de pratar. Någon brist på varmvatten i duschen lär du inte få eftersom varje rum fått en egen varmvattenberedare men en egenhet är att luftkonditioneringen gärna slutar fungera och då blir det lätt varmt eller kallt här beroende på säsong. Frukosten är enkel, välordnad och serveras i en ganska stor sal av personal som springer runt mycket. Matsalen liknar ett vandrarhem och det är den känslan du får när du äter här.

Hotel Emonec 
Wolfova 12
1000 Ljubljana, Slovenien
Tele: +386-(0)1-2001520
Fax: +386-(0)1-2001521
E-post: hotelemonec@siol.net
Hotellets Facebooksida finns HÄR.