Mlinice Pantan, Trogir, Kroatien.

Väldigt nära Kastela, där Splits flygplats ligger, och staden Trogir finns ett UNESCO-skyddat våtmarksområde som är som en oas. Här finns Mlinice Pantan som är en stor gammal kvarn (mlinice betyder kvarn på kroatiska). Den fungerar numera som en blandning av ett gästgiveri, en restaurang och ett museum. Runt knuten hyr de även ut båtar. Gästgiveriet består av hela tre dubbelrum men restaurangen är desto större och med platser inomhus och utomhus. Maten som serveras är så långt det är möjligt från trakten och den egna produktionen. Brödet är alltid nybakat och man märker att personalen är stolt över vad de säljer. Skall du med flyget och tiderna passar är det här ett perfekt ställe att avrunda din vistelse i området på. Råkar du vara fågelskådare finns det till och med en hel del att fundera över i de här markerna. Är ni minst 5 personer kommer personalen till och med att hämta er gratis från Split eller Trogir och sedan går det faktiskt att gå till flygplatsen om man skulle föredra det framför en kort taxifärd.

Ett liknande ställe i Albanien är Tradita Geg & Tosk men de har inga båtar.

Mlinice Pantan
Kneza Trpimira 50
HR 21220 Trogir,
Kroatien
Tele/fax: +385-(0)21-895095
Mobil: +385-(0)91-7840441, -(0)95-9056890
E-post: mlinicepantan@gmail.com