Bire, Lumbarda, Kroatien.

Den trevligaste och finaste vingården i Lumbarda är Bire. Det är också den som det kan vara svårast att hitta där den håller till ovanför det mesta av bebyggelsen. Här kommer du att bli bemött av någon leende familjemedlem som förmodligen snart frågar dig om du vill se deras maskiner. Efter att du fått veta allt om dem erbjuds det vinprovningar i de välvda lokalerna. Här är det trevligare ju mer du förbeställt för det är osäkert om de kan ge dig något om du inte gjort det eftersom familjen är mycket aktiv med annat än att laga mat. Frano Milina Bire är pappan i familjen och om han inte är ute och arbetar kommer han säkert att lite försynt berätta om verksamheten, Jordbuket och framtidsplanerna. Mamman och en av sönerna brukar också hjälpa till. I serveringslokalen har Bire sin försäljning av vin gjort på olika druvor. De vita har ofta druvan Grk i sig.

Vingården Zure har sin lokal lite nedanför och backen, nästan lite i riktning mot Hotel Borik.

Agroturizam Bire
20263 Lumbarda, Korcula
Kroatien
Tele: +385-(0)20-712007, (0)98-344712
Mob: +385-(0)98-344712
Fax: +385 (0)20-712208
E-post: bire@hi.t-com.hr, info@bire.hr, marinka.milina-bire@du.t-com.hr
Vingården har sin Facebooksida HÄR.