Amisos Hotel, Istanbul, Turkiet.

Det här hotellet vinner mycket på sitt läge och att huset är rosa gör att det sticker ut. Många lägger också märke till att puben The Port Shield ligger i ett hörn på bottenvåningen av hotellet och att det hörnet vetter mot Topkapi och spårvagnsstationen utanför. Rummen här är små och väldigt ivrigt designade men hålls rena och är bekväma. Det finns hiss och den går till våningen under frukostserveringen. Från den serveringen har du utsikt mot Topkapi och Hagia Sofia som är några få meter bort. Du kommer förmodligen även att ha måsar som vandrar runt och tittar på dig när du äter. Personalen här är trevlig men ibland en aning frånvarande. Det mest irriterande på det här hotellet är att du inte kan hoppas på att få frukost vid utannonserad tid för då är serveringen stängd och låst. Har du tur kommer första delleveransen av mat 5-10 minuter efter utsatt tid. Är du här på vintern sätts värmen på vid den första leveransen. Den väldigt sega serveringspersonalen brukar ha fått upp värmen 30-40 minuter efter den egentliga tiden och rycker bara på axlarna och ler oförstående om du ogillar det. Utbudet på buffén blir dock till sist dugligt. Ett trådlöst nätverk finns i hela hotellet men fungerar bara bra i receptionen och puben. Det går att trivas på det här bekväma och aningen trånga hotellet men man bör vara medveten om nackdelarna när man kommer hit.

Amisos Hotel
Ebusuud Caddesi No:2
Sultanahmet, Istanbul
Turkiet
Tele: +90-(0)212-5127050
Fax: +90-(0)212-5190503
E-post: amisoshotel@amisoshotel.com
Hotellets Facebooksida finns HÄR.