Terthorja, Theth, Albanien.

Byn Theth i nordöstra Albanien får mer och mer uppmärksamhet varje år. Den kommer av att större delen av den tidigare mycket rudimentära vägen moderniserats och fått asfalt. Lokalt tror en del att fortsättningen av renoveringen kommer att dröja till ett val då någon politiker behöver fler röster. Theth är även en nationalpark och här finns privata hus som hyr ut rum. Dessa hus har mer och mer blivit enkla gästgiverier. I dem bor man oftast delat och utan annan uppvärmning än fler filtar. Naturen är nära inpå och bergen är imponerande. Terthoria är ett av gästgiverierna här. Det ligger längs vägen som leder in till byn Theth från Bogadalen och är förhållandevis hotellikt. Det är ett av byns största hus som hyr ut rum och det som mest liknar ett vanligt hotell.

Guesthouse Terthorja
Theth
Albanien
Tele: +355-(0)692-831287