La Tribunal, Cluj-Napoca, Rumänien.

Med ingång i ett ganska annonymt hörn bakom skatteverket i Cluj-Napoca har Marcel Farcas skapat en oas för vin och stekt kött. Här finns även annat och menyn är full av innovativa, goda och vällagade rätter. Många av rätterna har höga priser men Marcel har även bra luncherbjudanden, sallader, baguetter och en hamburgare. Han är en trevlig herre som hittat lika trevlig personal som det är lätt att prata med för den som vill det. Kvalitetsstämpeln här är att Marcel tagit sig till nivå 3 av 5 hos certifieringsorganisationen WSET. När han skapade restaurangen i slutet av 2014 tänkte han hela vägen och därför innehåller även menyn en motivering av valet av jazzmusik. Hur stålgolvet tillför något till vinerna och det gastronomiska är dock ännu oklart förutom att det passar bra i lokalen. Vad som är klart är att La Tribunal är väl värt ett besök.

Restaurangen har även en vinbutik som har en stor sektion rumänska viner.

La Tribunal
Calea Dorobantilor, nr. 7
Cluj-Napoca
Rumänien
Tele: +40-(0)371-155442
Mobil: +40-(0)744-819511
E-post: vino@vinobest.ro
Företaget har sin Facebooksida HÄR.